JETA Tier und Mensch
Organizata JETA Tier und Mensch qe do te thote JETA midis kafsheve dhe njerezve. eshte nje organizate e bazuar ne Zvicer me pikesynimin per jete sa me te mire midis kafsheve dhe njerezve ne Shqiperi. JETA Tier und Mensch ka ber shume projekte ne qytete te ndryshme ne gjithe Shqiperine. Ajo eshte bazuar dhe fokusuar vitet e fundit ne Durres dhe Fier. Ndihmat qe JETA Tier und Mensch ju ka dhene komunitetit te qyteteve si me larte, jane: Projekte Kastrim/Vaksinim/dhe rileshim ne habitatin e tyre, si mace po ashtu dhe qenusha. Regjistrime dhe biresime te kafsheve te gjendura ne rruge, ne procedure ligjore. Projekte Sensibilizime ne shkolla te ndryshme po ashtu edhe disa evente ne Bashkepunim me organizaten Durresi Aktiv si dhe Bicycle Durres. Ne kemi nevoje cdo dite per ndihmen e secilit ju. Mbasi kafshet e rruges jane ata qe nuk kane faj pse ato ndodhen ne ate situacion. Njeriu i papergjeshme e merr qenin dhe macen ne shtepi deri sa i nevojitet dhe me pase e leshon ne rruge. Duke krijuar nje problematik si per kafshet dhe njerezit. Ndihma qe ju mund te na jepni eshte te na kontaktoni nese deshironi te biresoni nje kafshe te shpetuar nga ne. Nje ndihme tjeter nese ju vizitoni vendin ku ne strehojme qenushat dhe na ndihmoni me Ushqime per ata. Ndihme eshte ajo qe ju cdo dite mund te beni = ushqimet qe ju mbeten ( pa kocka dhe pa hala) ti jepni qenushave qe jane ne rruge. Ndihme eshte ajo qe ju cdo dite mund te beni = nje tase me uje te paster per kafshet e rruges ne nje cep te pallatit apo diku ne afersi ku uji mos te derdhet. Pra sic e shikoni Ndihma mund te jepet gjithmone kur dashuria ekziston. Ju falenderojme shume Jenny Müller JETA Tier und Mensh www.jetatierundmensch.ch

Mirë se erdhët në