Bashkëbisedim për familjet e vjetra të Durrësit

Postuar nga: Busulla e Trashegimise
Postuar me datë:
NDIHMON NË: ARSIM CILËSOR, PARTNERITET PËR OBJEKTIVAT, QYTETE DHE KOMUNITETE TË QËNDRUESHME
Njësia Administrative: Durrës
Adresa: Rruga Vangjel Toçi
Data e mbajtjes së aktivitetit: 07.06.2022
Ora: 18:00:00
PËRSHKRIMI:

Grupimi Informal “Busulla e Trashëgimisë” ka ndërmarrë nismën, “Qyteti që rrëfen”   dhe synon të mbledhi rrëfenjat e pinjollëve të familjeve që ndikuan në historinë e qytetit të Durrësit.

Bashkohuni me ne   në Amfiteatrin e Durrësit me datë   7 qershor, e martë, në orën   18:00, për ta nisur me rrëfimin e  Redi Myshketës, përfaqësues i një prej familjeve me ndikim dhe kontribut prej dekadash në zhvillimin e qytetit, Familja Myshketa.

Duke vijuar më tej me Dr. Artan Kacani, planifikues territori dhe studiues i historisë urbane të Durrësit. Ai do të shpjegojë për shpërndarjen e   familjeve të vjetra në territorin e qytetit.

Gjithashtu Dr. Dorina Xheraj-Subashi, eksperte e trashëgimisë kulturore do të shpjegojë për raportin e memories kolektive të familjeve të vjetra me të rinjtë.

Mos e humbisni takimin publik të organizuar në kuadër të   “Javës së Demokracisë Vendore 2022”, për të ndarë informacione dhe qasje mbi procesin e   dokumentimit të historive të familjeve të vjetra dhe ndikimit që ato kanë pasur në qytetin e Durrësit.

Ky aktivitet po zhvillohet në   bashkëpunim edhe me Qendra Muzeore Durrës.
Një grup të rinjsh të apasionuar pas trashëgimisë kulturore dhe historisë së Durrësit, në bashkëpunim me ekipin e Medias Amfora  , do të dokumentojnë historitë përmes mbështetjes nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC.

Please enter a valid URL

Mirë se erdhët në