SHQIPËRIA JE TI!

Postuar nga: Livia Kreko
Mbajtur me datë: 03.07.2022
Kohëzgjatja: 1 Ditë
Numri i pjesëmarrësve: 50 Persona
PËRSHKRIMI:

Në datën 3 korrik 2022, në ditën kombëtare pa makina në sheshin përballë Bashkisë së Durrësit dhe Prefekturës, u vendos një stendë me të gjitha materialet promocionale të fushatës Shqipëria je TI! Ky aktivitet ishte në ndërveprim me aktivitetet social-kulturore të organizatave të tjera lokale në Durrës për të angazhuar më shumë qytetarë. Së bashku me qytetarët kemi prezantuar format e migrimit të rregullt dhe kemi ofruar informacion përmes broshurave. Të paktën 50 qytetarë vizituan stendën tonë.
Qytetarët u interesuan për mënyrat e rregullta të migrimit dhe mundësitë e panumërta për të marrë informacion online dhe unë i drejtova në faqen kryesore të IOM-it. Banerat bënë kureshtarë shumë qytetarë dhe shumë të tjerë u gëzuan për dhuratat që shpërndanë, pasi për ta mesazhi Shqipëria je TI ishte shumë i veçantë dhe domethënës. Megjithatë, vërehet se interesimi për organizime të tilla është më i madh tek moshat e mesme, për dallim nga të rinjtë, të cilëve duhet t’u afrohemi për bisedë dhe t’u kërkojmë interesimin.
Qytetarët sugjeruan që të zhvillohen më shumë aktivitete të tilla në qytet për më shumë informacion për çështje të ndryshme, por edhe për migracionin.

Please enter a valid URL

Mirë se erdhët në