Punëtori me Gratë Artizane të Durrësit

Postuar nga: Klaudio Hyseni
Mbajtur me datë: 01.11.2022
Kohëzgjatja: 1 Ditë
Numri i pjesëmarrësve: 30 Persona
PËRSHKRIMI:

Më datë 1 Nëntor ora 17:30 ju ftojmë të na bashkoheni në MuZEH Lab për t’u njohur me 5 gratë artizane që po krijojnë dymbëdhjetë simbole artizanale për shtegun e ri turistik të dyerve të vjetra të qytetit të Durrësit
Qëllimi i punëtorisë është që pjesëmarrësit të prekin traditën e qepjes dhe thurjes dhe artizanet të transmetojnë njohuritë e tyre me qytetarët.
Ftojmë të gjithë të apasionuarit e trashëgimisë, studentët dhe artizanët e rinj për të krijuar bashkëpunime në të ardhmen dhe për të diskutuar sëbashku si mund të ringjallërojmë zejet dhe aftësitë artizanale të vjetra, duke prodhuar për të krijuar atraksione turistike!
Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të projektit “Kur e kaluara takohet me të ardhmen – rivitalizimi i trashëgimisë kulturore të Durrësit” që zbatohet nga Durrësi Aktiv dhe MuZEH Lab përmes programit EU4Culture Albania të financuar nga European Union in Albania dhe zbatuar nga UNOPS Albania në bashkëpunim me Ministria e Kulturës.

Mirë se erdhët në